Procesi

[vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text css_animation=”bounceInLeft”]

Dixhitalizmi është transmetimi i sinjaleve televizive, përfshirë kanalin e zërit, duke përdorur kodifikimin dixhital, ndryshe televizioni analog. Dixhitalizmi sjell një sërë përparësish si:
  • Rezolucion i lartë imazhi
  • Përshtatshëmri me komjuterat dhe Internetin
  • Interaktivitet
  • Cilësi e lartë audio

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text css_animation=”bounceInLeft”]

Transmetimi dixhital do të thotë që konsumatorët mund të shikojnë një larmi më të madhe të shfaqjeve në kanale të shumta me një cilësi më të mirë të transmetimit. Ai gjithashtu lehtëson konsumin e energjisë, dhe efikasitetin e spektrit që sjell një mori përfitimesh të lidhura për konsumatorët dhe transmetuesit.
“Shqipëria është rankuar 31 mes realitetit dixhital të më se 200 Ministrive të Jashtme dhe më shumë se 400 udhëheqësve të vendeve të ndryshme. Renditja e vitit 2017 është 12 vende më e mirë se ajo e një viti me parë.”

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]