Antena

Antena Tokesore DVBT/DVBT2 Eshte teknologjia me e larte e antenave digjitale tokesore e ofruar ne treg nga Neutron per te gjithe Shqiptaret. DVB-T2 është shkurtesë për "Digital Video Broadcasting - Gjenerata e Dytë Botërore"; është shtrirja e standardit televiziv DVB-T, lëshuar nga konsorciumi DVB, i hartuar për transmetimin e transmetimit të televizionit digjital tokësor. DVB është standardizuar nga ETSI.


Ky sistem transmeton audio, video dhe të dhëna të tjera të komprimuara në "shtresat fizike të shtresave" (PLP), duke përdorur modulimin OFDM me kodimin e kanaleve të ndërlidhur dhe ndërthurjen. Shkalla më e lartë e ofrimit të biteve, në lidhje me paraardhësin e saj DVB-T, e bën atë një sistem të përshtatshëm për kryerjen e sinjaleve HDTV në kanalin televiziv tokësor (edhe pse shumë transmetues ende përdorin DVB-T të thjeshtë për këtë qëllim).